Fotoalbums

Healey Museum fotoalbums

Deze pagina is gewijd aan een beperkt aantal voertuigen die ontwikkeld zijn door  Donald Healey en zijn partners. Zij worden weergegeven in galeries, waarbij elke galerie een aantal speciale foto’s uit het Healey Museum archief bevat.

ONX113, DMH’ persoonlijke Healey

Dit is een van de historisch meest belangrijke Austin-Healeys, een prototype en tevens een van maar twee gebouwde 100S carrosserieën die gebouwd zijn in coupe vorm door de nieuwe partnership tussen Austin Motor Co. en de Donald Healey Motor Co

Fotoalbum bekijken

Healey Marine Ltd.

Alhoewel de Donald Healey Motor Company vooral bekend was vanwege zijn Healey en Austin-Healey auto’s, waren zij ook expert op het gebied van boot ontwerp. Boten zoals de Healey 707, 75 en Sprite waren ontworpen voor snelheid en veiligheid en ‘gebouwd in de traditie van de geweldige wereld record brekende Healey Sportwagen’.

Fotoalbum bekijken

Healy SR, de laatste Healey in Le Mans

In November 1967 besloot Donald Healey om een laatste poging te doen in Le Mans met een volledig Britse inschrijving en met een auto die was gebouwd binnen de mogelijkheden van de Donald Healey Motor Co. in Coten End, Warwick. Het project werd bekend als de Sub Rosa auto (sub rosa betekent ‘geheim’)

Fotoalbum bekijken

NOJ393 in Le Mans 1953

NOJ393 was origineel gebouwd als een standaard 100. Uiteindelijk ontwikkelde het model zich naar de 100S which die betrokken raakte bij het beruchte ongeluk in Le Mans in 1955. In 1953 wilded Donald Healey deelnemen aan de 24 uurs race met 2 Austin Healeys 100. De voorgestelde auto’s waren  NOJ391 en NOJ392.

Fotoalbum bekijken

NOJ393 in Le Mans 1955

Een foto galerij van de race die dramatisch zou worden in de geschiedenis van Le Mans (en Healey), en de rol daarin van NOJ393.

Fotoalbum bekijken