Museumcollectie

Impressie van de collectie

Wij nemen u in het Healey Museum mee terug in de tijd. In de rijke geschiedenis van Healey sportwagens. Wij laten u een aantal unieke Healey’s zien. Zoals een zogenaamde Works 3000 Healey die speciaal door de fabriek gebouwd is om geschiedenis te schrijven op de circuits van Sebring! Uiteraard is er aandacht voor alle modellen die de Donald Healey Motor Company heeft ontwikkeld (van Sprites tot Big Healey’s). Ook de aller vroegste Healey’s krijgen een prominente plek in de collectie. Zo beschikt het museum over enkele Warwick gebouwde Healey’s, waaronder een Sportsmobile uit 1949 en een Silverstone roadster uit 1950!

De collectie wordt verder gepresenteerd aan de hand van veel historisch materiaal. Zo vindt u er de originele blauwdrukken en tekeningen, trofeeën, routeboeken, persoonlijke herinneringen van bekende Austin Healey coureurs als Pat Moss en de Morley Brothers en nog veel meer. Ook aan de bekende ontwerper Gerry Coker en de technische man Roger Manadue zijn enkele vitrines gewijd. Daarnaast toont het museum een omvangrijke hoeveelheid modellen.

Het Healey Museum beschikt ook over veel historische films en uniek beeldmateriaal. In onze bioscoop kunt u bijvoorbeeld de recordpoging met de AH 100S in Bonneville in 1954 op het grote witte doek bekijken. In de Museum Bibliotheek treft u originele brochures en literatuur aan en is zelfs de correspondentie van Donald Healey met zijn leveranciers over het plaatwerk van de AH100 Streamliner terug te vinden.

Healey - Museumcollectie