Gerry Coker Award

Gerry Coker Award for Excellence

De Gerry Coker Award for Excellence is door Gerry Coker, als de ontwerper van de oorspronkelijke Healey 100, persoonlijk ingesteld in 2004 voor een Healey 100/4 eigenaar, die in een jaar veel gereden heeft en meer dan eens deelnam aan (semi)competitieve rally’s of ritten. In april 2013 besloot Gerry Coker, na overleg met Bill Emerson, dat de Stichting Healey Museum een waardig opvolger zou zijn om voortaan jaarlijks de Gerry Coker Award for Excellence toe te kennen.

Deze prijs is voor de Healey 100 die in de ogen van het Healey Museum rijplezier, vormgeving en uitstraling combineert, zoals Gerry voor ogen stond toen hij deze prachtige auto ontwierp. In een unieke trofee wordt jaarlijks de naam van de winnaar, het type auto en het betreffende jaar gegraveerd. Deze trofee zal in het Healey Museum blijven, maar de winnaar ontvangt zelf een plaquette met een Healey 100 in brons, welke hij of zij mag behouden.

De voorgaande winnaars van de Gerry Coker Award

De trotse winnaars van de Gerry Coker Award van voorgaande jaren zijn:

2004 – Bob Griffin heeft op verschillende circuits in de Verenigde Staten geraced en nam deel aan de Mille Miglia
2005 – Bill Meade, wiens auto winnaar van de 2005 Road & Track Editor’s Choice Award was tijdens het Quail Lodge Concours in Monterey in Californië en die oprichter en beheerder is van het wereldwijd 100M Le Mans Register
2006 – Larry Paterson heeft met zijn 100M in Canada en de VS deelgenomen aan races; de auto is als nieuw.
2008 – Reid Trummel met zijn 100 die hij twee keer in de V.S. van kust tot kust heeft gereden, en die aan veel rallye’s heeft deelgenomen
2009 – Don Schneider wiens 100 in 2009 de Concours Classic Car Club of America heeft gewonnen. Zijn auto is afgebeeld in Bill Emerson’s ‘The Healey Book’.
2012 – Jetze Visser uit Nederland nam deel aan diverse competitieve evenementen in Europa, zoals de Mille Miglia en de Targa Florio
2013 – John Wheatley uit Engeland, die op 1 juli 2014, zijn Healey 100 60 jaar in zijn bezit heeft
2014 – Bruno Verstraete, voor zijn niet aflatend enthousiasme en commitment om de schoonheid en het competitieve karakter van de Austin Healey te demonstreren bij vele concoursen, rally’s en bijeenkomsten, zowel nationaal als internationaal. Het creëren van de endurance car en inschrijving voor een herhaling van de recordpoging van DMH alsmede het dagelijks gebruik van deze Healey 100 “5300” (startnummer voor de Salt Flats) heeft ons doen besluiten deze prijs toe te kennen aan Bruno Verstraete. Meer informatie over deze gebeurtenis treft u aan op ons Healey Museum YouTube channel en de Healey 100 Facebookpage.
2015 – Joe Jarick, die medestichter en levenslang lid is van de Austin Healey Owners Club of Queensland. De eigenaar van een Austin Healey 100 sinds 1968 en 100S eigenaar sinds 1971. Op dat moment richtte Joe het 100S Register op en – na correspondentie met de Donald Healey Motor Company – hielp hij hen met de ordening van de archieven van eind 1973 tot begin 1975. Joe heeft regelmatig artikelen geschreven over Speciale Test auto’s en het 100S Programma, een gebied dat zijn specifieke belangstelling had. Joe heeft bijgedragen aan de Austin Healey gemeenschap door een aantal rollen inclusief die van President of the Association of the Australian and New Zealand Austin Healey Clubs. Meer informatie gerelateerd aan deze gebeurtenis kan gevonden worden op onze Healey 100 Facebookpagina DHC Jubilee Meet Le Mans and 2015 Gary Coker Award giving.
De Gerry Coker Award werd in ’16 – ’17 – ’18  -’19 niet uitgereikt.
2020 – In 2020 is de award toegekend aan een man met een 100M die hij geheel volgens de gestelde voorwaarden aan de award gebruikt. De Gary Coker Award is toegekend aan Hiroshi Takemori in Japan die een 100M bezit. Hij is sedert lange tijd voorzitter van de AHCJ die werd gesticht in 1979. Hiroshi is een frequent gebruiker van zijn 100M. Hij heeft zijn auto reeds meerdere keren verscheept om deel te nemen aan de Euromeet bijeenkomsten
2021- De award is toegekend aan Karsten Stelk een Healey 100 man die zijn BN1 in eigendom heeft sinds 1985. Info over de auto treft u aan op Karsten Stelk’s 1953 Austin Healey 100.
Naast het bezit van deze Brussel motorshow auto heeft Karsten zich jarenlang belangeloos ingezet voor de promotie van de Healey 100.
2022 – Tijdens de European Healey Meeting in Geiranger werd de Gerry Coker award toegekend aan Steven Kingsbury voor zijn commitment en enthousiasme in de Austin Healey 100 wereld.

 

Als u denkt dat u en uw Austin-Healey 100 kandidaat zouden kunnen zijn voor deze prestigieuze prijs, dan nodigt het bestuur van de Stichting Healey Museum u hierbij uit om uzelf en uw auto hiervoor aan te melden. U kunt ook een ander nomineren. De voorwaarden om deel te nemen treft u hier: Voorwaarden Gerry Coker Award 2023

Voor meer specifieke informatie kunt u corresponderen via secretaris@healeymuseum.nl

 Healey Museum - Gerry-Coker