Wie zijn wij

Wie zijn wij

Het Healey Museum neemt u mee op reis naar de tijd waarin het automobiele technisch vernuft tot volle wasdom kwam. Donald Mitchell Healey was een man met een visie en een uitgesproken passie voor techniek. Hij ontwierp en produceerde al direct na de tweede wereldoorlog vooruitstrevende, sportieve auto’s en boten. Deze Healey’s compleet met hun historie en bijzondere verhalen trekken in het museum aan u voorbij in een boeiende setting met gebruikmaking van industrieel materiaal van weleer. Het eerste en enige Healey Museum ter wereld is op 24 november 2012 geopend. Naast vele bijzondere Healey’s en speciale modellen, beschikt het Healey Museum over een grote collectie historisch materiaal uit de gloriejaren van de Healey automobielen in de race en rallysport, waarvan de Austin Healey de meest bekende is. Een unieke beleving voor jonge en minder jonge liefhebbers van (klassieke) sportauto’s.

Het doel van de stichting

“Het verzamelen en (doen) behouden van – en de educatie omtrent – historische automobielen en vaartuigen van de hand van Donald Mitchell Healey en/of van automobielen geproduceerd bij de “Donald Healey Motor Company Ltd” en aanverwante trofeeën, memorabilia en relevante literatuur. Het bevorderen van de belangstelling van jongeren voor techniek, autosport en historie ten aanzien van de bovengenoemde automobielen en vaartuigen.

Contact details

Healey Museum
Landgoed Groot Kantwijk Bergseweg 28q
3633 AK Vreeland
Tel.nr. 06 81733208
info@healeymuseum.nl
KVK: 52364275
BTW: NL850411506B01

Nuttige contact adressen:
Secretariaat: secretaris@healeymuseum.nl
Financiën: penningmeester@healeymuseum.nl
Administratie: administrateur@healeymuseum.nl
Archivaris: archive@healeymuseum.nl
Webmaster: webmaster@healeymuseum.nl
Facebook: www.facebook.com/HealeyMuseum, Twitter: @HealeyMuseum U vindt ons ook op Youtube met een speciaal Healey Museum video kanaal.

Download hier de folder van het Healey Museum: Healey Museum folder (NL)

Bestuur van de Stichting Healey Museum

Voorzitter: Hans van de Kerkhof info@healeymuseum.nl
Secretaris & PR: Karel van Gelder secretaris@healeymuseum.nl
Penningmeester: Albert Hartink penningmeester@healeymuseum.nl
Healey Museum -Austin Healey-Stichting